Joker Fysio

Als ruiter verwachten we heel veel van ons paard. Souplesse, kracht, snelheid, balans… Maar hoe zit dat met ons? Ruiters hebben de verantwoordelijkheid om hun paard zo nauwkeurig mogelijk te trainen en tegelijkertijd zo min mogelijk te storen in de beweging. Een juiste houding, rompstabiliteit en algehele fitheid zorgen voor de juiste opzet. Dit is al een hele uitdaging als je zelf helemaal geen lichamelijke klachten hebt. Maar wat nu als je zelf kampt met rugpijn, een stijve nek of knieklachten? Dan kan fysiotherapie een uitkomst bieden.

Fysiotherapie heeft als doel het bewegingsapparaat functioneel in balans brengen. Dat wil zeggen, het aanpassen van de beweeglijkheid, kracht, balans en coördinatie op de beoogde functie. Er zijn ontzettend veel ruiters die hun paard onbedoeld in de weg zitten door lichamelijke klachten.

Wat is het lesprogramma?

Als je kiest voor een Joker Fysio les dan krijg je eerst 45 minuten les van mij op Joker en aansluitend een fysiotherapie consult van 45 minuten bij Maartje. Maartje Auceps is fysiotherapeute en gespecialiseerd in het behandelen van ruiters. Tevens is zij bewegingsdeskundige voor paarden.

Tijdens deze dag geven we elke deelnemer persoonlijke tips en oefeningen, zodat er thuis door geoefend kan worden. Op deze manier proberen we ruiters met lichamelijke klachten of blessures extra vooruit te helpen.

Deze training kan bij een minimum van 4 deelnemers bij jou op stal georganiseerd worden.